Алуминиева дограма

Основни предимства на Алуминиевата дограма.
относително леки конструкции с ниско тегло;
устойчивост на вредни въздействия на околната среда;
лесна поддръжка;
разнообразен дизайн за различни архитектурни решения;
възможност за неограничена цветова гама;

Алтест система „Пони“

poniАлуминий студен профил
Системата „Пони “ на Алтест е 37,5 мм. алуминиева серия създадена по европейски стандарт проектирана е така че да изпълнява външни и вътрешни архитектурни предложения, където не е необходим термо-мост.
Богатия обхват профили, модерни аксесоари и гуми от ЕPDM е гаранция за перфектно водооттичане и безупречна работа в различните ситуации. Серията работи и с двуплоскостни механизми. Възможни са вариянти на неотваряема, отваряема – вертикална, хоризонтална дограма, отваряема около централна ос прозорци, както и комбинации отваряеми и неотваряеми секции врати.
Система „Пони „ е основана на работата на 3 уплътнителни гуми – централна външна и вътрешна. Богатата гама основни профили /каси/ и стъклодържачи дават възможност за използуване на единично стъкло /4-10мм/ и стъклопакети 18 мм.
Профилите могат да се боядисват по цялата гама на RAL.

Алтест система „Ескимос“

eskimosАлуминий с термомост
Системата „Ескимос“ на Алтест е 53 мм. алуминиева серия създадена по европейски стандарт, съобразена с изискванията и размерите на обкова – панти, заключалки и др. Тя е система с прекъснат термомост, с полиамид на касовия профил 24 мм. и 20-22 мм. на крилото.
Състои се от обширен набор профили за всякакъв род решения.
Системата „Ескимос” на Алтест е основана на работата на 3 уплътнителни гуми – централна, вътрешна и външна /централната гума е специално разработена за серията /.
Богатата гама основни профили и стъклодържачи дават възможност за използуване на стъклопакети 24 мм. Това е модерна алуминиева система, задоволяваща най-новите архитектурни тенденции при направата на врати и прозорци, където е необходима термо- изолация. Това позволява интегрирането и във всякакви климатични условия и различни сгради.
Профилите могат да се боядисват по цялата гама на RAL.

Алуминият притежава изключителна издържливост и устойчивост, той не корозира, не се нуждае от пребоядисване, лесно се поддържа, което го прави един от предпочитаните материали. Прозорците, изработени от алуминий, боядисан в различни цветове, създават уют и топлина във Вашия дом. Алуминиевата дограма е предназначена за помещения ,в които икономията на енергия не е основен приоритет. Тя се използва в направата на офис сгради, павилиони,производствени халета, вътрешни за помещението прегради и врати и др. Както всяко нещо така и алуминиевата дограма има предимства и недостатъци:

Предимства на алуминиевата дограма:

Недостатъци на алуминиевата дограма:

  • не се влияе от големи температурни промени
  • не променя външния си вид с течение на времето
  • не се нужда от специални грижи при поддръжката си
  • има малко линейно разширение
  • поради свойството си на топло/студено проводимост образува по лесно и бързо конденз
  • по висока цена от PVC дограмата
  • дори с най-скъпия термомост коефициентът на топлоизоация достига най-много до 2.0 W/m2K
  • соленият въздух и влияе неблагоприятно

Copyright © 2013 ЕТ "Джонс - Г. Тодоров" | Designed by itg_logo